Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Müdür Bekir Firikçi'den geçmiş olsun iyareti

Müdür Bekir Firikçi

Erdek Muzaffer Gürer Ortaokulu Müdürü Bekir Firikçi, kalça ameliyatı geçiren Yukarıyapıcı mahallesinde ikamet eden öğrencilerinden Mehmet Ali Çekiciye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Erdek Muzaffer Gürer Ortaokulu Müdürü Bekir Firikçi, kalça ameliyatı geçiren Yukarıyapıcı mahallesinde ikamet eden öğrencilerinden Mehmet Ali Çekici`ye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Yukarıyapıcı mahallesi eşrafından olan ve çiftçilik yapan Ali Çekici`nin oğlu geçirdiği kalça ameliyatı sonucu platin takılmış bir süre okuluna gidemiyerek eğitiminden mahrum kalmıştı.
Yukarıyapıcı halkı ve öğrencisi tarafından sıcak bir ilgi ile karşılanan Okul Müdürü Firikçi, kendilerini çok sıcak karşılayan halka ayrıca teşekkür etti. Öğrenci velisi Ali Çekici, hasta oğluna geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Müdür Bekir Firikçi`ye de teşekkür etti.
Yukarıyapıcı'da çiftçilik yaptığını anlatan Ali Çekici, konuklarına köyün geçim kaynakları hakkında bilgi verdi.
Yukarıyapıcı mahallesinin 100 haneden oluştuğunu söyleyen Çekici, Köylünün ana geçim kaynağı 2000 ila 2500 kiraz ağacının yanı sıra küçük ve büyükbaş hayvan besiciliğidir. Hayvanlardan elde edilen süt önemli bir gelir yaratmaktadır” dedi.
Diğer yandan, yağmur nedeniyle bu yıl kiraz mahsulünden % 99 zarar ettikleri okul müdürü Firikçi'ye anlatıldı. Kiraz bahçelerini gezip gördüklerini kaydeden Firikçi, kiraz mahsulünün büyük zarar görmüş olduğunu, bu zararın devlet tarafından telafi edilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Mahalle hakkında bilgi veren Ali Çekici  "Yukarıyapıcı çok eski bir yerleşim yeridir. Dedelerimiz 100 yıl önceden gelip buralara yerleşmişler. Bizlerde neslimizi devam ettiriyoruz. Devletin yetkili kurumlarından köyümüzün hatta bölgenin ihtiyacı olan ürünleri daha sağlıklı halde sunabilmemiz için destek bekliyoruz. Tabii afetten etkilenen ürünlerimizin tanzimi hakkında yetkililerden telafisi için gerekli olan yardımı yapmalarını talep ediyoruz. Kiraz ağaçlarımızı çektiğim resimlerden de görüleceği üzere ilgililerin ağaçlardaki zararı alenen göreceklerini umuyorum” diye konuştu.
Kiraz Festivaline davet var
Mahalle halkı, bu sene ki Kiraz Festivali” 15 Haziran 2014 Pazar günü Yukarıyapıcı'da yapılacağını söyleyip, festivale başta tüm kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri olmak üzere çevredeki vatandaşların katılımını istedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı